Sjaak Bleeker

Sjaak Bleeker is met zijn fiscale kennis expert partner bij Assum Advies. Sjaak beheerst als fiscalist meerdere belastinggebieden. Hij is in 1984 begonnen als belastingadviseur bij een big-four kantoor in Alkmaar en Amsterdam. In 1992 heeft hij de overstap gemaakt naar een middelgroot kantoor in Heerhugowaard. Bij dit laatste kantoor is hij als belastingadviseur ook mede-eigenaar/bestuurslid geweest van 1999 tot en met 2010. Sjaak heeft dan ook niet alleen als belastingadviseur, maar ook als collega-ondernemer ervaring met belastingvraagstukken van middelgrote ondernemingen.

Sjaak beheerst de materie die wordt geregeld in de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de overdrachtsbelasting en de schenk- en erfbelasting en hoe daarover ondernemers te adviseren.
Het maakt daarbij niet uit of de ondernemer voor zichzelf, als firma of als B.V.(-structuur) optreedt. Dit adviseren richt zich op het benutten van faciliteiten en het vermijden van onnodige lasten. Vanuit dat basisidee kan de uitwerking (veel) verder gaan.

Profiel

Sjaak is een creatief, maar stringent fiscalist. Hij heeft een koffer met fiscale ervaring, maar is zich terdege bewust, dat hij daarbij samen met andere deskundigen tot de beste oplossing kan komen. Duidelijke en volledig kennis van feiten vindt hij belangrijk. Hij kan dit snel in fiscaal perspectief plaatsen en daarop tot een advies te komen. Sjaak heeft altijd samengewerkt met andere disciplines, zoals accountants en notarissen, zodat hij hun taal verstaat en snel met hen kan schakelen.  Ook heeft hij de nodige ervaring met de Belastingdienst aan de andere kant van de tafel.

Ervaring

Als fiscalist heeft Sjaak voor een vaste schare aan middelgrote ondernemers de belastingzaken behartigd. Bij een aantal werd zijn rol van lieverlee ook daarbuiten gewaardeerd. Hij heeft veel bedrijfsopvolgingen begeleid, bedrijfsstructuren opgebouwd en bijgeschaafd, en bedrijfsaspecten met belastingfaciliteiten uitgewerkt (zoals eigen beheerpensioen en innovatiebox). Waar gewenst zaken met de Belastingdienst afgestemd en waar nodig bezwaar- en beroepsprocedures gevoerd.
Hij was niet alleen fiscale vraagbaak voor zijn klanten, maar ook voor collega-accountants en
-fiscalisten.

Achtergrond van Sjaak

Sjaak heeft fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Als student was hij werkzaam als vakantiekracht/administratief medewerker bij Koopman en Bleeker, accountants in Heemskerk. Na zijn studie begon hij als belastingadviseur bij (een voorganger van) PwC. Na 8½ jaar maakte hij de overstap naar (een voorganger van) Flynth. Bij Flynth deed hij mee aan een management buy out. Sjaak heeft 3 volwassen kinderen en een kleinzoon, mag graag tennissen, wandelingen maken en is fervent puzzelaar.

Neem contact op met Sjaak en ontdek hoe hij u kan helpen

Ons team

Leer ons team kennen en ontdek hoe Assum Advies uw bedrijf kan helpen.