Jos Stengs

Jos Stengs is  met zijn financiële kennis expert partner bij Assum Advies en daarnaast is hij ook mede oprichter van Assum Advies. Jos is 40 jaar werkzaam geweest bij een middelgroot accountantskantoor in Amsterdam en is in 1982 begonnen als assistent en in 2011 mede eigenaar geworden. Het  beoordelen van financiële verantwoordingen en het toevoegen van zekerheid aan financiële informatie heeft Jos altijd getrokken.  Jos heeft veel ervaring opgebouwd over de financiële keuzes die organisaties hebben gemaakt en hij heeft voor circa 700 organisaties financiële verantwoordingen gecertificeerd of hieraan ondersteuning verleend.

Profiel

Jos is gedreven, enthousiast en betrokken en heeft altijd met passie zijn beroep als registeraccountant uitgevoerd. Jos is pragmatisch ingesteld en zoekt altijd naar praktische oplossingen.  De kracht van de eenvoud is iets wat Jos aanspreekt en denkt meer in kansen dan in bedreigingen. Jos wil vraagstukken altijd op efficiënte wijze oplossen en dat betekent dat Jos veelal weinig tijd nodig heeft voor het nemen van een beslissing. Naast zijn eigen kennis heeft hij een breed netwerk dienstverleners binnen de financiële dienstverlening en communiceert gemakkelijk met zijn netwerk.

Jos is zijn gehele leven maatschappelijk betrokken geweest en heeft bestuursfuncties vervult bij verschillende maatschappelijke organisaties. In september 2022 teruggetreden als partner van het accountantskantoor en hierdoor ontstond de ruimte om organisaties te kunnen adviseren en zijn ervaring op een andere manier zijn ervaring ter beschikking te stellen. Met zijn opgedane financiële kennis heeft hij veel ervaring om als sparringpartner voor u te fungeren.

 

Ervaring

Jos heeft als accountant veel ervaring in het beoordelen van financiële processen en beheersingsprocessen binnen vele winstgerichte en maatschappelijke organisaties.  In het begin als assistent en later als zelfstandig tekenend accountant. Naast zijn controlerende functie heeft Jos als sparringpartner gefungeerd bij maatschappelijke organisaties en bedrijven. Binnen het accountantskantoor heeft Jos verschillende interne functies bekleed en heeft als kwaliteitstoetser van accountantskantoren gefunctioneerd.  Daarnaast was Jos examinator van praktijkscripties voor studenten in de eindfase van hun opleiding. Er zijn dan ook maar weinig financiële processen waar Jos geen ervaring of kennis van heeft.

Achtergrond van Jos

Na zijn HEAO Bedrijfseconomie, werkte Jos als assistent accountant bij Dubois & Co Registeraccountants in Amsterdam. In 1981 is Jos gestart met de opleiding van Registeraccountant bij het NBA en in 1991 heeft Jos zijn diploma als registeraccountant behaald om vervolgens 30 jaar als openbaar accountant te functioneren. Daarnaast heeft Jos circa 10 jaar werkzaam geweest als docent in verschillende kernvakken van de accountancy bij een Hogeschool in Amsterdam.

Neem contact op met Jos en ontdek hoe hij u kan helpen

Ons team

Leer ons team kennen en ontdek hoe Assum Advies uw bedrijf kan helpen.