Bedrijfsoverdracht, Overname en Herstructuring

Assum Advies: Uw Partner in Bedrijfsoverdracht, Overname en Herstructurering

Bij Assum Advies begrijpen we dat bedrijfsoverdracht, overname of herstructurering van uw organisatie cruciale en complexe processen zijn. Of u nu een ondernemer bent die het bedrijf wilt overdragen aan de volgende generatie, uw onderneming wilt verkopen of een onderneming wilt overnemen. Verder kan herstructurering uw aandacht hebben.

Hoe wij U kunnen helpen

Wanneer u met dit soort vraagstukken bezig bent en u een besluit wil nemen over de toekomst van uw onderneming, verkennen wij graag samen met u de opties die er zijn en adviseren wij u graag over de mogelijke kansen en risico’s.

.

voorbeelden van thema's

welke onderwerpen hebben wij zoal expertise:

  1. U overweegt om uw onderneming in de toekomst te Dient u nog aanpassingen te doen om uw onderneming verkoop klaar te maken. Wat is de waarde van uw onderneming en aan wie zou u uw onderneming kunnen verkopen? Wat is de juiste juridische constructie bij verkoop van uw onderneming.
  2. Een van uw concurrenten gaat in de verkoop. Wat zijn de synergie effecten als u de onderneming koopt, is de prijs reëel en waar moet u allemaal rekening mee houden. U heeft wel eens gehoord dat de meeste overnames niet het gewenste effect hebben. Zult u dat ook zo gaan ervaren?
  3. U werkt dagelijks hard om het beste uit uw bedrijf te halen en er is voldoende vraag naar uw diensten of producten maar u vraagt zich af of de rechtsvorm wel de juiste is. Stel dat er iets fout gaat, hoe heeft u dan uw opgebouwde vermogen afgeschermd en uw risico’s afgedekt?
  4. De beoogde opvolger komt uit uw eigen gezin en u bent er trots op dat het bedrijf binnen de familie wordt voortgezet. Hoe doet u dat en hoe benadeelt u uw andere kinderen niet.
  5. U heeft een holding met verschillende BV’s en de administratieve lasten zijn aanzienlijk. U vraagt zich af of het niet eenvoudiger kan en of eventueel lege BV’s geliquideerd kunnen worden.

Advies op maat

Dit zijn voorbeelden van vragen die wij van meerdere ondernemers horen en ongetwijfeld leven er bij u nog meer vragen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen wij ons aan u voorstellen en samen beoordelen of wij iets voor u kunnen betekenen.

Hebben wij uw interesse weten te wekken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uw Partner in Bedrijfsoverdracht, Overname & Herstructurering

Voorbeelden van uitgevoerde opdrachten

Assum Advies is een recent opgericht Advies buro, maar toch willen wij alvast een aantal uitgevoerde opdrachten als voorbeeld met u delen.

Op naar een stralende toekomst

Persoonlijke holding

Herstructurering en overname