Jan Stam

Jan Stam is vanaf het begin van de oprichting betrokken bij  Assum Advies. Na zijn universitaire economie studie is hij in de accountancy werkzaam geweest, eerst bij het toenmalige interne accountantsdienst van Hoogovens( Tata) te IJmuiden en Pensioenfonds Hoogovens.

Vanaf 1989 is hij werkzaam geweest bij de effectenbeurs in het toezicht. Als registeraccountant en registeranalist was hij betrokken bij diverse spraakmakende (fraude) onderzoeken. In 1997 was hij werkzaam als directeur van een commissionairsbedrijf in effecten en vanaf 1998 na de overname als directeur vermogensbeheer bij Kempen & C0. In 2001 heeft hij Talpa Capital verder begeleid om het vermogensbeheer voor J de Mol te reguleren.

Vanaf 2002-2016 heeft hij met 2 partners een aantal beleggingsfondsen naar de markt gebracht en gemanaged. Vanaf 2013 is hij commissaris bij een family-office en is mede beheerder van een 5-tal bunkers in Velsen-Noord/Wijk aan Zee waar diverse horeca activiteiten plaats vinden.

Vanaf 2016 is hij als interim-adviseur betrokken bij diverse ondernemingen in het midden-en kleinbedrijf.

Jan is gedreven en betrokken bij diverse vermogende families/particulieren en is altijd op zoek naar de beste oplossingen voor zijn relaties.

Profiel

Jan Stam,  econoom, registeraccountant en registeranalist kunt u helpen in het nemen van de juiste financiële beslissingen voor u zelf, en-of uw organisatie en uw familie. Jan is altijd op zoek naar de beste  oplossing voor zijn opdrachtgever. Hij is in staat om vanuit verschillende perspectieven, regelgeving en veelal verschillende belangen naar oplossingen te zoeken die zijn opdrachtgever echt verder helpt.

Jan is betrokken bij zijn opdrachtgevers vaak resulterend in langdurige vertrouwensrelaties.  En nu juist dat maakt Jan uw gewenste trusted partner.

 

Ervaring

Jan heeft als accountant en ondernemer veel ervaring opgedaan in financiële en beheeringsprocessen binnen vele organisaties.

In het begin van zijn carrière als assistent en later als zelfstandig accountant/CFO binnen verschillende organisaties betrokken geweest bij vele organisatieveranderingen en ontwikkelingen. Jan is betrokken geweest bij diverse fusies en overnames. Naast zijn eigen kennis heeft Jan een breed netwerk van dienstverleners binnen de financiële, fiscale en juridische dienstverlening.

Achtergrond van Jan

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de VU, werkte Jan als intern assistent accountant/controleleider bij Accountantsdienst van Hoogovens en later de Effectenbeurs in Amsterdam. In 1990 heeft Jan zijn diploma als registeraccountant behaald om vervolgens 30 jaar als CFO en accountant in business te functioneren. Daarnaast is Jan circa 40 jaar betrokken bij de plaatselijke voetbalclub als voetballer, trainer, begeleider en bestuurslid. Tevens is Jan een aantal jaren als adviseur betrokken geweest bij AZ na de periode van ineenstorting van de DSB.

Jan is gehuwd, vader van twee kinderen en woont zijn hele leven al in de IJmond. Ook zijn 2 kinderen ondersteunt hij in woord en daad met de ontwikkeling en opzet van nieuwe bedrijven.

Naast sporten (voetbal, hardlopen, tennis) verricht Jan ook graag culturele activiteiten, zoals theaterbezoeken,  festivals en houdt er ook van om in de natuur actief te zijn.

Neem contact op met Jan en ontdek hoe Jan u kan helpen

Ons team

Leer ons team kennen en ontdek hoe Assum Advies uw bedrijf kan helpen.