Paul Swaab

Paul Swaab is vele jaren actief als directeur, bestuurder, interim manager en strategie-procesondersteuner bij organisaties in de ICT, Finance, AI en e-Health. Als musicus en dirigent weet Paul op creatieve en inspirerende wijze leiderschapsteams te ondersteunen bij het vinden en realiseren van hun strategische richting.

Ben je op zoek naar een aanpak en inspiratie voor je strategisch leiderschapsteam, en wil je dit ook rationeel en gestructureerd aanpakken, dan kan Paul daarvoor de juiste Trusted Partner voor jouw organisatie zijn. Wat betekent verdere digitalisering en toepassing van nieuwe ICT mogelijkheden voor je organisatie, wat kan je doen en wat kan je zeker niet laten? Ook voor die strategische vragen kan Paul je op weg helpen.

Profiel

Paul Swaab heeft een achtergrond in ICT en Bedrijfskunde, met 35 jaar hands-on, management en leiderschapservaring in ICT bedrijven, bij wereldwijde multinationals en bij middelgrote Nederlandse organisaties. Hij creëert overzicht en inzicht in complexe en strategische vraagstukken, en wordt gedreven door continue verandering en verbetering.

Ervaring

Naast de directie- en bestuursfuncties als COO, CTO en statutair bestuurder, is Paul ervaren als zelfstandig procesbegeleider en trainer van strategische leiderschapsteams in organisaties in meerdere branches, en als lid Raad van Advies bij een scale-up in de ICT. Paul legt verbinding tussen de korte- en middellange termijn doelen, tussen de interne en externe trends en ontwikkelingen, en tussen de belangen van medewerkers, klanten, business partners en andere stakeholders.

Sinds 3 jaar is Paul betrokken bij Straleno, een netwerkorganisatie voor het toepassen en verspreiden van een innovatieve aanpak en methodiek voor strategisch leiderschap en organisatieontwikkeling.

Achtergrond van Paul

Paul heeft een International Executive MBA programma doorlopen en recent een opleiding Governance voor toezichthouders en bestuurders gedaan. Hij is zijn loopbaan begonnen na de studies elektrotechniek en informatietechnologie aan de technische universiteit Delft. Tevens heeft hij viool, altviool en orkestdirectie gestudeerd aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam. Bij zijn eerste werkgever, een softwarebedrijf in HRM oplossingen voor overheden en grote bedrijven, werkte hij als software ontwikkelaar en teammanager. Daar heeft hij veel hands-on ervaring opgedaan met techniek, klanten, business partners, opleiden en implementeren. Als interim manager was Paul o.m. programma directeur voor implementaties in de bancaire sector en managing director voor de klantrelaties bij een grote pensioenuitvoerder.

Neem contact op met Paul en ontdek hoe hij u kan helpen

Ons team

Leer ons team kennen en ontdek hoe Assum Advies uw bedrijf kan helpen.