Paul Handgraaf

Paul Handgraaf is mede oprichter van Assum Advies. Hij is al vele jaren actief als onafhankelijk strategisch adviseur, coach en daarnaast manager bij een buitenlands bedrijf in de milieutechnologie.

Paul is gedreven, enthousiast en betrokken en zijn passie is ondernemers en leidinggevenden te ondersteunen in hun strategische leiderschapsontwikkeling met het doel grip te krijgen op toekomstig succes.

Profiel

Paul Handgraaf MBA is een gedreven en energieke professional die zowel zelfstandig als in teams tot zijn recht komt.  Hij is conceptueel, creatief en doelgericht en hij vind het leuk om start up’s en scale-up’s te begeleiden en als sparring partner van directies en management teams hun te ondersteunen bij het strategisch managen van het bedrijf en/of instelling.   Paul is betrokken geweest bij de ontwikkeling en totstandkoming van de  Straleno methodiek, een methodiek voor strategisch managen in turbulente tijden. Zijn langdurige internationale ervaring als adviseur, manager en ondernemer maken hem een gewaardeerd gesprekspartner voor leidinggevenden.

Ervaring

Paul heeft zowel management als consultancy ervaring.  Als directeur en Business development manager van buitenlandse ondernemingen in de milieutechnologie heeft hij een diepgaande ervaring in international business, projectmanagement en dealmaking.

Zijn consultancy ervaring heeft hij onder andere opgedaan bij de IBM Consulting Group waarvan een aantal jaren als directeur.  Naast het leidinggeven heeft Paul vele consultancy studies en opdrachten uitgevoerd, veelal bij in Nederland gevestigde internationale ondernemingen, daarbij was veelal sprake van strategische heroriëntatie en vernieuwende inzichten in supply chain management.  Ook  was hij verbonden aan het adviesbureau Business Fit-ality, een adviesbureau voor strategieontwikkeling en procesbegeleiding bij strategische veranderingen.

Achtergrond van Paul

Na zijn HEAO Bedrijfseconomie, werkte Paul eerst bij de KLM en later aan order fulfilment processen en systemen  bij Hoogovens IJmuiden, inmiddels Tatasteel.  Nadat hij in de avonduren zijn AMBI diploma (ICT) behaalde, kwam Paul terecht bij IBM Nederland waar hij werd aangesteld als Business Informatie Analist.  Al snel werd Paul gevraagd voor het opzetten van nieuwe internationale logistieke missies en daarop volgend het leidinggeven van de management en ITC consultancy tak in Nederland en vervulde hij de positie van executive director in IBM Nederland.  Hij heeft zijn MBA behaald aan de Kingston universiteit in London .

Paul is gehuwd, vader van twee dochters en trotse opa van 2 kleinkinderen. In zijn vrije tijd, organiseert hij een jaarlijks terugkerend muziek festival en houdt hij van fietsen en hardlopen.

Neem contact op met Paul en ontdek hoe hij u kan helpen

Ons team

Leer ons team kennen en ontdek hoe Assum Advies uw bedrijf kan helpen.